Derfor virker Kraniosakralterapi Biodynamic så godt ved hjernerystelse !

 

Når du har hjernerystelse, har hjernen bogstaveligt talt været ude for en rystelse.

Så for at hjernen og resten af systemet kan komme på plads igen, er det vigtigt, at der kommer ro på.
Derfor er det helt afgørende at holde sig i ro bagefter, ikke se tv, læse eller på anden måde bringe for mange indtryk ind.
Kraniosakrlterapi Biodynamic kan være en stor hjælp i forhold til at få hjernen og hele systemet til at falde til ro igen. Behandlingen er så blid og handler udelukkende om at skabe ro og løse op for eventuelle låsninger i kroppen. Man kan hjælpe bevægelserne i hjernevævet til at blive mindre, og roen kan igen indfinde sig..
Hvad sker der med hjernen under behandlingen
Under behandlingen falder du som klient ofte ned i en meget dyb tilstand af væren, næsten som om du sover, uden nødvendigvis at gøre det. En tilstand som vi i fagsprog kalder the Neutral.
Neurologisk set svarer The Neutral til den tilstand, som hjernen er i under REM-søvnen. Under REM, og kun under REM, er blodgennemstrømningen til hjernen homogen – alle dele af hjernen gennemstrømmes. Det er i denne fase, at hjernen regenererer og integrerer optimalt. Og det er endvidere i denne tilstand, at potentialet for heling er på sit højeste. Her er hjernen og kroppen i stand til at optage og integrere korrektioner/heling øjeblikkeligt. Og den er i stand til at gøre dette, uden først at skulle afvikle/løse de mere dysfunktionelle programmer, viser nyere forskning indenfor neurologien.
Dette er så vigtigt, fordi hjernen skal i ro, førend normal og optimal funktion indfinder sig.
Derudover kan nakke og hals muskler være spændte og ramt af slaget også. Musklerne her har jo været i yderste alarmberedskab, da uheldet/ulykken skete. De skal afspændes igen.
Hvad er det jeg gør
 Som behandler er min vigtigste opgave at lade dette The Neutral indfinde sig, førend jeg begynder på noget andet. Dette hjælper jeg på vej ved at tillade kroppen at bevæge sig gennem alle disse kompensationer! Mine hænder hviler på kroppen og lader kroppen selv afvikle kompensationerne – kun kroppen kan dette. Når klienten har skiftet til den neutrale tilstand, begynder de selvregulerende kræfter at arbejde. Dette mærkes som langsomme, langsomme bevægelser i kroppens længderetning – det er mit job at følge dem og lade dem arbejde, uden unødig indblanden.
Som klient
 Er det vigtigt at du efter behandlingen holder dig så meget i ro som muligt, da det vil understøtte det arbejde, som kroppen og hjernen selv er blevet sat igang med. Det er ofte en god idé med min. 3-5 behandlinger.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *