Hjernerystelse

Hjernerystelse forekommer i flere grader – du kan have slået hovedet meget voldsomt eller have fået en lettere hjernerystelse. Fælles for dem vil være varierende grader af symptomer som f.eks træthed, nakkesmerter, lys-følsomhed, svimmelhed, hovedpine og synsforstyrrelser. Mange oplever endvidere kvalme, kæbespændinger, urolig søvn, nedsat koncentration og hukommelse. Desuden sker der det at nakkemusklerne spænder op, for at holde fast på systemet. Men kan have svært ved at falde til ro og spænde af igen.

Det er altid vigtigt at sørge for lægebesøg, hvis man har mistanke om hjernerystelse!

Symptomerne på en hjernerystelse kan desuden optræde meget senere end ved selve slaget /rystelsen – nogle gange flere dage, uger endda år efter (såkaldt post-commontionelt syndrom). Det er utroligt vigtigt at holde sig i ro efter en hjernerystelse. Hellere for meget end for lidt. En manglende given kroppen ro kan have store konsekvenser for helingen af hjernerystelsen og forsinker bedringen væsentligt.

Herunder har jeg lavet en video, hvor jeg fortæller lidt om hjernerystelse og behandlingen med Biodynamisk Kraniosakralterapi.

Kontakt mig her

Hvert år får ca. 25.000 hjernerystelse, ifølge Hjernerystelsesforeningen. Deraf får de ca. 4000 konstateret langvarig hjernerystelse (postcommotionelt syndrom – PCS.) Det kan ske, hvis man ikke bliver diagnosticeret hurtigt nok og ikke får holdt sig tilstrækkeligt i ro. Så kan den almindelige hjernerystelse udvikle sig til PCS, hvilket betyder, at symptomerne kan trække ud i måneder og år efter selve hjernerystelsen. Det er almindeligt kendt, at mere end 10% får langvarige følger efter hjernerystelse. Ligesom man ved, at man er meget længere om at komme sig efter hjernerystelsen, hvis man ikke respekterer, at hjernen har brug for ro.

Gamle hjernerystelser kan være vanskelige at diagnosticere, fordi symptomerne over tid, ligesom bare er blevet en del af personens nuværende liv og almindelige tilstand – herunder diverse problematikker, som man ikke nødvendigvis forbinder med en gammel hjernerystelse.

Igen og igen oplever jeg, at når først hele kraniet og hjernevævet er faldet til ro, begynder den egentlige heling – det være sig ang. hovedpiner/migræner, svimmelhed, nakkesmerter, synsforstyrrelser, søvnproblemer, fordøjelsesproblemer mm. Alle lidelser som jeg oplever har været forbundet med en tidligere hjernerystelse

Behandling

Kroppen er selv-helbredende. Til en vis grad. Nogle gange er der bare brug for støtte til at hjælpe systemet videre, hvis det har været låst. Kraniosakralterapi Biodynamics har vist sig uhyre hjælpsomt til at genoprette balance, give ro til hovedet/hjernen og hjælpe med at løsne op ved evt. låsninger i forbindelse med slaget.
Først og  fremmest er det nemlig vigtigt at hjælpe hjernen til at falde til ro igen. Dernæst er nakke- og halsmusklerne som regel spændte og ligesom ved piskesmæld, spændt op og parat til den fare, der har været. Men igen – faren er egentligt drevet over, og musklerne har brug for at slippe og finde ro igen, så de ikke bliver ved at være i kamp og spændte og låste.
Det er ofte bemærkelsesværdigt at mærke hvordan systemet føles sitrende og uroligt når man lægger hænderne på, ved en hjernerystelse. Og det er tydeligt at mærke hvordan uroen efter nogen tid begynder at aftage, for blive overtaget af mere og mere ro og ensartethed i systemet.
Læs mere om hvorfor lige Kraniosakralterapi Biodynamics  er så godt ved hjernerystelse, på min blog her

Hvor mange behandlinger?

Jeg anbefaler ofte – ligesom ved de fleste andre behandlingsformer- at give sig selv muligheden for min 3 behandlinger for at få bedre og mere vedvarende resultater. Der kan sagtens ske ting og sager og bedringer allerede efter første gang – min erfaring er dog, at det giver mening, at dårlige vaner og symptomer kan have brug for tid til at falde mere og bedre på plads.

Du kan booke behandlinger her.