Kæbespændinger

kaebespaendingerKæbespændinger – anstrengende og sammenbidt

Kæbespændinger kan være voldsomt belastende. Både fordi det i sig selv er belastende og hårdt og giver ømhed. Men det belaster også ofte nakken og hovedet, og kan give hovedpine og nakkesmerter. Mange oplever især symptomerne om morgenen, fordi de om natten har belastet kæberne. Andre kan tage sig selv i, gennem dagen ”at bide lidt for meget i sig” – og faktisk også mærke rent fysisk, at de spænder og bider sammen.

Hvorfor kæbespændinger?

Kæbespændinger kan komme sig af mange årsager. Dels kan det handle om, at vi brænder inde med noget, grubler over ting, eller måske ikke er helt tilfredse, og ikke finder en løsning, men i stedet vælger at ”bide tænderne sammen ”, som det hedder. Og gør det bogstaveligt talt! Det kan handle om natlige grublerier, hvor kroppen reagerer med tænders gnidsel, skurren og bidden sammen. Det kan absolut også komme af andre ubalancer af mere fysisk karakter – en for høj tandfyldning, dårlig tandstilling eller reaktioner p.gr.a. tandbøjle og rettede tandstillinger. Det kan være, vi helt kontant har været ude for et fald, et slag, et uheld og har slået hovedet/kraniet, ryg/bækken eller korsben. Og igen har vores organers tilstand og indbyrdes balancer indflydelse – også på kæbespændinger. Tingene hænger sammen og kroppen kompenserer på måder, som vi ikke altid ser den direkte sammenhæng i.

Behandling

Ved kæbespændinger, som ved alle andre symptomer, er det vigtigt at kigge på mulige sammenhænge og danne sig et overblik over, hvor ubalancerne kan stamme fra. Det er altid den slags, jeg starter med at søge at få rede på, før den egentlig behandling påbegyndes. Derfor vil jeg nogle gange behandle direkte omkring kæbeleddet, imens jeg andre gange tager udgangspunkt andre steder på kroppen, alt efter hvad der giver mening i den enkeltes samlede symptombillede.

Det kan også være vigtigt at få et tjek hos tandlægen. Der kan være tale om nogle helt konkrete problemer med tandstilling, for høje fyldninger el.andet. Så skal de naturligvis reguleres. Derudover kan en bideskinne( også gennem tandlægen)være en mulighed. Den kan tage noget af trykket om natten, så søvnen forbedres. Her er det vigtigt at se det som en lindring og hjælp – ikke som en decideret årsags-fjerner.

Hvor mange behandlinger?

Jeg anbefaler ofte – ligesom ved de fleste andre behandlingsformer- at give sig selv muligheden for min 3 behandlinger for at få bedre og mere vedvarende resultater.Der kan sagtens ske ting og sager og bedringer allerede efter første gang – min erfaring er dog, at det giver mening, at dårlige vaner og symptomer kan have brug for tid til at falde mere og bedre på plads.

Du kan booke behandlinger her.

Kontakt

Gudni Patursson

Holbergsvej 2
4180 Sorø

kontakt@gudnipatursson.com

26 99 89 49

CVR: 31520673

Find mig her