• Føler du dig stresset og træt?
    • Er du ikke helt tilfreds med dit liv som det er ligenu?
    • Føler du dig fastlåst, og trænger til støtte til at tage dit næste skridt?
    • Har du lyst til sparring på dit familieliv, dit parforhold og forældre-skab
    • Trænger du til forandring og nye tiltag i dit liv?

Psykoterapi

Jeg arbejder også som psykoterapeut og mentor. Jeg er bl.a. tilknyttet Slagelse Gymnasium, hvor jeg har samtaler med unge, som af forskellige grunde føler sig pressede.

Problematikker

De unges problemer skiller sig i ikke voldsomt ud fra det, jeg møder fra mine mere voksne/modne klienter. Det handler om angst, stress, skilsmisse-problemer, relationer, det sociale i klassen, selvværds-problemer parforhold, svigt og ensomhed.

firkant5

Små skridt og nye vaner

Uanset om det er de unge eller de mere voksne klienter, jeg møder, går det ofte igen, at vi er alt for hårde ved os selv, og vi presser os selv for at nå det hele, for at præstere, for at det er godt nok- for at vi er gode nok!

Jeg arbejder meget bevidst på, at vi skal lære at behandle os selv ordentligt.
Vejen hen imod at få det bedre med sig selv, med andre og med livet – med alt, hvad det indebærer, er hos mig små skridt. Små, men nye skridt, og nye måder og nye vaner. Det kan tage tid, og indimellem sker der bare store gennembrud, så de små skridt føles som kvantespring.

Vi har været mange år om at tillære os de dårlige vaner og de dårlige måder. Så det er vigtigt at give sig selv rum og tid og tålmodighed til at flytte sig nye steder hen.

Sådan arbejder jeg

Jeg bruger meget af tiden i en session på at lytte, prikke lidt, spørge ind og danne overblik. Sammen får vi pejlet os ind på, hvilke skridt der er vigtigst til den enkelte situation/ person/ problematik. Så udover samtalen foregår det ”rigtige” arbejde derhjemme, på skolen, på arbejdspladsen – ude i livet. Det er det, der for alvor rykker, så derfor er min indsats fin og god og vigtig nok som igangsætter. Men det virkelige arbejde og det virkelige ansvar, skal komme fra klienten selv. Men når det så er til stede, vil jeg vove at påstå, at man er nået et væsentligt stykke af vejen. Vi rykker os ganske enkelt ikke, før vi vælger at sige ja og beslutter os for at comitte os overfor os selv.Noget af det bedste ved samtalerne er når det bliver tydeligt at vi er ved at nå ind til kernen i problemerne, når der kommer aha- oplevelser,  mod på,  lyst til og overblik over hvilke nye og andre måder livet kan tackles på.

For mig er det utroligt vigtigt at møde mine klienter og elever, der hvor de selv er. Jeg kan have nok så mange gode ideer om, hvad der vil være rigtigt og fint at gøre. Det hjælper bare ikke, hvis klienten sidder med en fornemmelse af ikke at være blevet set og mødt.

Dybest set hjælper jeg mennesker med at finde lidt mere ind i sig selv, forstå mere af og om sig selv, og finde vej til at få endnu mere af det de gerne vil have i livet.

Problemer = løsninger og læring

Jeg hørte en gang en mand i en tilfældig tv udsendelse tale om, hvordan han elskede problemer – fordi det altid gav anledning til en løsning! Det syntes han var så spændende og livsbekræftende.

Der skulle gå en del år, før det for alvor bundfældede sig hos mig. Men nu giver det så meget mening for mig. I en enhver udfordring har vi chancen for at lære nyt, blive klogere på os selv og vores omgivelser og vokse af det.

I ethvert problem ligger der læring og healing serveret for os. Hvis vi bare tør kigge på det.

Du kan booke en mentor session med mig her.

 

Kontakt

Gudni Patursson

Holbergsvej 2
4180 Sorø

kontakt@gudnipatursson.com

26 99 89 49

CVR: 31520673

Find mig her