“Unge savner både fagligt og socialt samvær. Mistrivslen er nu på det højeste niveau, siden corona ramte landet”, lyder én af overskrifterne fra et indlæg på DR gennem sidste uger. Jeg kan ikke decideret give dem fagligt og socialt samvær, men jeg kan støtte, snakke og hjælpe de unge når de sidder derhjemme. Jeg kan hjælpe med struktur og motivation til opgaverne.

Mange har glæde af samtaler med et menneske, der møder dem i øjenhøjde, og som kan give dem nogle værktøjer, de kan bruge til at holde modet oppe og til at finde de små muligheder, se på det vi kan og må gøre, midt i alt det vi ikke må. 

Jeg genkender både stress og ensomhed blandt nogle af de elever jeg taler med, men for mange også manglende motivation til undervisning og opgaver, og mangel på mening med at være i gang.

Nogle har mere brug for hjælp til at klare andre og mere relationelle udfordringer hjemme, nu hvor de pludseligt er tvunget til at være i deres familier i langt større grad.

Det er store alvorlige udfordringer for mange, men alligevel er min oplevelse, at dét at have adgang til støtte og sparring, kan løfte og gøre en stor forskel til at blive ved. Jeg støtter dem i at passe på sig selv, og huske på de ting der stadigt er mulige i denne ned-lukkede tid, og som kan gøre dem gladere og holde sig selv i gang. Om hvad de har brug for, for at trives. Vi snakker om at holde fast i mod på livet og troen på, at de kan lykkes så de finder vejene, hos sig selv.

Jeg snakker dagligt med unge. Jeg er tilknyttet et gymnasium, hvor jeg mødes med de unge, ( i denne tid på mobil, eller skærm). Jeg taler også med unge i min private klinik.  Og der er brug for det, både i denne tid fordi verden vender en hel del på hovedet, men absolut også i mere normale tider. Der er brug for støtte til at finde sin plads og sit ståsted i livet, midt i uddannelse, forventninger, stress, angst, karakterer og fraværsprocenter. Der er brug for værktøjer til at strukturere og motivere. Der er brug for sparring til at finde ind til ro og mere balance,  og til at finde sin egen vej, sin inspiration og sin glæde, midt i hverdagens udfordringer.
Min begejstring er stor, når jeg oplever de unge mennesker finde vej til sig selv, og begynde at tage ansvar og personligt lederskab for at få det bedre med sig selv, et bedre liv og en rarere hverdag.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt

Gudni Patursson

Holbergsvej 2
4180 Sorø

kontakt@gudnipatursson.com

26 99 89 49

CVR: 31520673

Find mig her

%d bloggers like this: